Mondhatnánk, hogy úgy, ahogy Istent kéne és akkor rövidre is zárhatnám ezt a bejegyzést. Mert teljes szívünkből, teljes erőnkből, és teljes elménkből szolgáljuk a fenevadat.

Mi az egyik legnagyobb bűn, amit emberi értékek szerint elkövethetünk?

A paráznaság! Vágnánk rá sokan.

Ám nézzük csak meg ennek kapcsán, hogy van-e nagyobb bűn, a paráznaságnál, a kurválkodásnál. Mert a kurválkodás, nem más, mint két fél közös élvezete, élvezkedése. Ahol az egyik fél haszonlesés céljából nyújt élvezetet a másik félnek, amelyik pénzért vásárolja meg azt!

Viszont mennyivel nagyobb bűn az, amikor ezt az élvezetet, egy másik félre gyakorolt erőszak árán kapja meg, úgy, hogy az elkövető ezt még élvezi is!

Gondolom érezzük annak súlyát, hogy ez utóbbi mekkora bűn!

Ennek tükrében képzeljük most el, hogy ha ez ekkora bűn és Istentelenség, mekkora bűn lehet az, amikor ezt az erőszakot nem a testen, hanem a lelken, ami Isten lelke követjük el?!

Mert mi nem mást csinálunk nap mint nap, minthogy megerőszakoljuk saját lelkünk. Azt a lelket, amit Istentől kaptunk ajándékba!

Megerőszakoljuk azáltal, hogy pénzért cserébe, a mammon szolgálatába állva, megöljük a lelkiismeret hangját, ráerőszakolva a lelkünkre az Istentelenséget. Mert a lelkiismeret próbál szólni minden nap, hogy ne tegyük és mi elhallgattatva azt, ráerőszakoljuk az elménk segítségével a lelkünkre, mondva, hogy ez csak puszta megélhetés, megmagyarázva magunknak, hogy mi semmi rosszat nem tettünk!


Hogyan szolgáljuk a fenevadat?!

Úgy, hogy megölve a lelkiismeretünket, nap mint nap erőszakot követünk el a lélek ellen, a mammon szolgálatában! Az ellen a lélek ellen, amit a Jó Istentől kaptunk! Ezáltal elkövetve a legnagyobb bűnt, amit ember Isten ellen elkövethet.

2022 Január. 20