Az igazság az, hogy a fenevadnak adjuk önként a lelkünket, hisz, a fenevad az, aki a földön mindenkinél jobban ismeri lelkünk sötét titkait. Gondoljuk csak el, azzal, hogy youtube-on, vagy bárhol a világhálón megnézünk egy olyan tartalmat, amit esetleg titokban nézünk, az nem titok. Mert a titkunkat a fenevadnak adtuk egy kattintással! Minden egyes megnézett tartalom a fenevad rendszerében regisztrálásra kerül. Minden egyes kattintással a fenevad tudtára adtuk, hogy mi titkon mire áhítunk! Úgy lehetséges ez, hogy mi az ő rendszerében élve önként adjuk át neki magunk, ezért mindent tud rólunk! Azt is, amit más nem, és elemzései alapján esetleg azt is, amit még mi sem tudunk saját magunkról!


Te kinek adtad a lelked?


Továbbá ő „melengeti” lelkünk, hisz nála keresünk vigasztalást, nála keresünk örömet, nála keresünk feloldódást, nála keressük a szabadságot, a nyugalmat, a boldogulást, és a boldogságot is! A fenevad az, akinél mindezt keressük, és akitől mindezt kérjük, és csodálkozunk, hogy nincs sínen az életünk! Hogy mindaz, amit felépítettünk, kártyavárként omlik össze!

Ezekkel a tetteinkkel, a fenevadat választjuk, mert jól esik nekünk a kígyó ámító szava, merényletet követve el az igazság ellen, letéve voksunkat a hazugság mellett! Mindaz, amit kérünk, amit szeretnénk, hazugságra épül. És aki hazugságra épít, az homokra épít! A homokra épített ház pedig nem bírja ki a próbát!

Kérlek tehát, hogy keresd az igazságot, ami nevén szólítva Krisztus, hogy őt megtalálva és beengedve a belső szobádban, megnyerd a valódi vigasztalást, örömet és megnyugvást, az igazi őszinte szeretetben, amelyet felépítve, nem fövenyen, hanem sziklán épített várad lesz, mely kibír minden próbát és viszontagságot és nem dől össze soha!

Minden tiszta, őszinte, új kapcsolat úgy kezdődik, hogy megszakad, és törlődik a régi. Ezért nekünk is először szakítanunk kell a régivel. Ki kell magunkból vessük a régivel, a hazugsággal való összes paráznaságunkat, és az újat, az igazat választva, mintegy általa újjászületve egyé válva az igazsággal.