Ma gyakran halljuk a „régi” élet összes platformján, fő célkitűzésként megjelölve azt, miszerint legfontosabb cél az életünkben, visszakapni eddigi, vagy ahogy fogalmaznak, régi életünket!


De mi is az a régi élet, és mi az az Új élet?

Az igazság szava a következőket mondja: „Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.”

Nem könnyű megérteni e szavakat. Az elme által olvasva egyszerűnek, vagy akár zagyvaságnak is tűnhetnek Krisztus ezen szavai, hisz az elme és a test csak egy életet ismer! Így hamar érthetetlenné és zagyvasággá válhat az, miszerint valamit, amink megvan, el kell veszítenünk ahhoz, hogy megkapjuk. Az elme és a test számára az volna a logikus, hogy akkor vigyázzunk rá, ne veszítsük el, és akkor nem kell megtalálni újra. Viszont lélek által, teljes mértékben világossá válik minden szó! Mert a lélek tudja, hogy van egy másik élet is, egy igazi, és örök élet, ami benne van ebben az igében.

A fenevad, a gonosz, az e világ ura, kihasználja a test és az elme tudatlanságát. Azt, hogy a testbe és az elmébe ragadt ember számára az élet, nem más, mint a test és az elme létezése. (mint tudjuk, a test és az elme egyszerre halnak meg, hisz a gondolkodó ember testbe van zárva. Ha nincs élet a testben, nincs élet az elmében sem, így nincs már a gondolkodó ember.) Így az e-világ ura könnyen elhiteti a testben ragadt emberrel, hogy az élet nem más, mint a test és az elme létezése. Miért?! Mert el sem kell hitesse, csak meg kell ebben erősítse, hiszen e szavak kedvesek a testnek és az elmének. A test és az elme számára kedvesek azok a szavak, amelyek szerint az ő létezésük menthető, hosszabbítható. Az ilyen szavak által a testben és elmében ragadt ember figyelme tetszőlegesen fókuszálható, irányítható, és egy helyben tartható!

Ezt kihasználva, a hazugság (a fenevad az e-világ ura, maga az antikrisztus, míg az örök élet, teremtés ura, Krisztus. Mint tudjuk, Krisztus az igazság! Ha Krisztus az igazság, akkor az antikrisztus, a hazugság), tehát ezt kihasználva a hazugság, egyre több, a test és az elme számára kedves dolgot kínált számunkra! ÉS elhitette, és mi elhittük, hogy ez jó nekünk. És azért kezdtünk robotolni, hogy ezeket az élvezeteket megszerezhessük magunknak. Mert az e-világ ura, a hazugságot is hazugságért, azaz pénzért adja! És közben észre sem vettük, hogy a lelkünk volt a tét! És mi magunk kerestük meg, a saját munkánkkal az árát, a saját lelkünknek, amivel a fenevad kivásárolta azt! (vagy ahogy ezt mondani szokták: így adtuk el a lelkünk az ördögnek.)

Függővé váltunk attól, amihez semmi közünk nem volna, amiről elhittük, hogy élet, ami valójában nem élet, hanem a test és elme számára kedves függőségek. Hányszor mondjuk, amikor egy kellemes, nyári estén, valahol egy kellemes teraszon, egy kényelmes nyugágyon, számunkra kedves emberek társaságában, egy hideg sörrel a kezünkben és a háttérben andalító zenével, hogy „na ez az élet”. Mi magunk nem csak elhittük, hanem megvalljuk, bizonyságot is teszünk afelől, hogy ez az élet!

Azt, hogy az antikrisztus az e-világ ura, mi sem bizonyítja jobban, mintsem az, hogy azt a hazugságot, amit igazságnak hittünk, és, amiért vért izzadva dolgoztunk, és amiért képesek voltunk a lelkünket is eladni, elvette tőlünk.

És azt, hogy a vakcina sem Istentől való, nem az igazság forrásából származik, mi sem bizonyítja jobban, mintsem az, hogy ezt a hamis életet, amitől függővé tett a rendszer, a vakcinával kaphatjuk vissza! Ha vakcina Istent, ezáltal az életet szolgálná, nem a fenevad által adott hamis életet kínálná vissza a felvételéért cserébe.

Tehát a fenti igében Krisztus amikor azt mondja, hogy „aki meg akarja tartani az életét, elveszíti azt”, nem mást jelent, mit hogy aki meg akarja tartani a hitt életét, vagyis a test és elme kényelmes életét, a fenevad által belénk oltott életképnek megfelelő életét, elveszíti, az örök életét, azt az életet, amit Krisztus és az ő Atyja kínál számunkra!

És amikor azt mondja, hogy „a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.” nem mást jelent, mint azt, hogy aki elveszti, feladja önként az eddigi vélt életét, a fenevad kínálta, színházba, étterembe, konditerembe, vakációkra járó… stb életét az igazságért, az megkapja, megtalálja a valódi, a teremtés által, az igazság által, a Teremtő, a Krisztus által kínált igazi életét.

Ne higgy nekem, ne higgy embereknek, hanem keresd az igazságot! Kérd az igazságot attól, akinél az van!
Olvasd az evangéliumot lélek és ne elme által, hogy ne az elme, ne egy embertársad, hanem lélek által érthesd meg e szavakat az igazság forrásából merítve.

Köszönöm, hogy elolvastad!