A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz.

Máté

Biztos mindannyian ismeritek azt az érzést, hogy ami foglalkoztat, azon van a tekintetünk. És a szemünk, mint a test lámpása, reflektorként világítja meg azokat, és mindenhol észrevesszük azt, ami foglalkoztat.

Erre ismét a földiek révén vezetett el az Úristen, amikor megengedte, hogy szert tegyek egy új vágóplotterre. (Mondhatnám, hogy Ő is segített hozzá mert…) Tudta, hogy a hasznomra fordítja, és meglátom általa, hogy hogy válik a szem lámpássá, és a testen keresztül, hogy romlik meg a lélek.

A héten tettem szert a gépre és elkezdtem feltelepíteni, bekalibrálni, és szépen kezdte tenni a dolgát. Valószínűleg azért engedte ezt meg nekem a Teremtőnk, mert nem a mammonnak való szolgálat volt a cél, hanem, hogy tökéletesebben tudjak rendelkezésére állni embertársaim kérésének. Például az iskolában gyakran fordul hozzám a tanítónő, érdekes kérésekkel, minthogy készítsek tematizált címkéket a gyerekeknek, vagy tervezzek magatartáskártyát, naptárat, az adventi vásárra mesetallért… stb… amelyek közül sok igényli, hogy ne ollóval, hanem szépen egyformára tökéletesen vágjuk, és mivel megszoktam, hogy ezeket a munkákat, kontúrvágó plotterrel készítem, zavart, hogy gyengébb minőségű munkával ajándékozom meg a hozzám kéréssel fordulókat. Ezért szerettem volna egy ilyen gépet, és egy újabb kérés kapcsán meg is kaphattam.

Ez egy komolyabb vektorgrafikai munka volt, ami azt eredményezte, hogy a figyelmem erre irányult. És ma amikor, leültünk ebédelni, és már nem ezen elmélkedtem, (hisz a délelőtt a munkát be is fejeztem), a tekintetem útközben (ahogy a fejem fordítottam) találkozott a lányom blúzával, amin egy cicafej kontúr volt. És anélkül, hogy ezen járt volna az eszem egyből az ugrott be, hogy milyen profi vektorgrafika, milyen könnyen lehetne plotterrel vágni és pólóra nyomni.

Mindez azért történhetett meg, mert a test lámpása a szem.

A folyamat pedig úgy történt, hogy beengedtem ezeket az én belső szobámba, amelyek megfogantak és elkezdtek gyümölcsöt teremni. Ezáltal a szem, a tekintet mint lámpás arra irányult, ami az én belső szobámba gyökeret vert. Mindezek által, mi magunk is megvizsgálhatjuk magunkat elmével. Csupán önmagunkat kell megfigyeljük, hogy mi az, amit mi észreveszünk az utcán, minn van a mi figyelmünk, és ha végiggondoljuk, rájövünk, a mi figyelmünk a hiábavalóságon, a földin, a mulandón van. Mert a mi kincsünk a földi, a mulandó.

Ehhez kapcsolódik szorosan, Krisztusnak, az igazságnak, az a kijelentése is, hogy „Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.” A mi kincsünk az, amit a belső szobába gyűjtöttünk! És aki szereti a kézzel fogható kincseit, az azért van, mert azok, és azok szeretete, azok iránti vágy, a belső szobában hajtott gyökeret. Ezáltal a szívünk ott, ahol a kincsünk van! Az ilyen lélek sajnos együtt vész ezen kincsekkel.

Gondold ezért végig, hogy mi van a te belső szobádban, mi hajtott ott gyökeret?! És dobálj ki mindent, ami a kárhoztra visz, és engedd be az igazságot, ami az életre visz!

Köszönöm, hogy elolvastad.