Még meddig vagyunk bálványimádók és meddig imádunk társadalmunk által szalagon gyártott Isteneket?!


Ebben a bejegyzésben, egy szembesülésem általi megértésemről szeretnék beszélni, melyben felismertem, hogy én több Isten hívő, és bálványimádó vagyok! Hogy a bálványimádók táborát gyarapítom.

A legtöbb ember istenít valakit, valamit, amit Isten elé helyez! És szentélyeket épít neki és Istenként imádja azt! Én sem csináltam mást fiatal koromban, mint sztárokat istenítettem. Sztárokat, akiket a társadalom hozott létre (a társadalom, amibe beletartozom én is). Egyszer csak elkezdtem őket imádni, és dicsőítettem őket! Rajongtam értük és Szentélyé, Templommá változtattam a szobámat, melyben őket imádtam! A szobám szinte semmiben sem különbözött egy szokásos templomhoz képest, hisz ugyanúgy az általam imádottak képei (poszterek) lógtak a falakon, még egy kis oltár is volt, ahol különböző, őket dicsőítő tárgyak, lemezek, voltak elhelyezve!

Az igazság az, hogy bennsőnkben valódi Istenekké, emeljük őket, akiket bálványozunk, hisz számunkra az ők szavai az ige, amelyeket lépten-nyomon idézünk, és az ők szavai a kenyér, amivel táplálkozunk, és isszuk a szavaikat, mintha az életnek vize volna!

Ahogy egész fiatalon tesszük sztárokkal, úgy tesszük egyre idősödve ezt, eszmékkel, teológiákkal, különböző tanokkal, vallási felekezetekkel, filozófiákkal, melyek szintén egy-egy emberhez köthetőek, melyek egy-egy ember gondolatai, melyeket elkezdünk követni és aként cselekedni velük, miként az igaz ember cselekszik az igazi igével! (Elkezdjük ezeket a hamis tanokat: tanítani, idézni, megélni, és cselekedni. Hát nem ugyan az, amit az igaz ember tesz az igaz igével?! )

Ezeket a halott szavakat mi magunk tesszük élővé azáltal, hogy bevesszük azokat, hogy beengedjük azokat, és hogy otthont biztosítunk a számukra! És bűnrészesei vagyunk a gonosznak, mert az ő tervét hajtjuk végre, az igazság terve helyett azáltal, hogy hamis Isteneket teszünk élővé önmagunkban! És minél több emberben lel otthonra egy ilyen istenség, annál nagyobb, hatalmasabb lesz általunk! Eképpen…

(folytatás következik…)