2022-t írunk! Magyarországon ez az év a választások éve, amikor Magyarország állampolgárai az urnák elé járulhatnak, leadva szavazatukat az induló pártok listáira, illetve a miniszterelnök jelöltekre.


Ám érdemes-e szavazni, választani?! Illetve mit teszünk akkor, amikor leadjuk szavazatunkat, egyik vagy másik listára, miniszterelnök jelöltre?

Ennek kapcsán kaptam egy példázatot, amikor egy ismerősömmel beszélgettünk erről kb 1 évvel ezelőtt. Ekkor azt mondta nekem az ismerősöm, hogy ez olyas valami, amit szívesen hallgatna esti mesének, lefekvés előtt, annak ellenére, hogy nem teljesen ért vele egyet. Ez a példázat, amit lélek által kaptam, volt az egyik mozgató rugója a Beszélő Kövek blognak, amikor az EGO megerősíttetett egy másig EGO által, hogy ezt meg kell tenni, ezekről beszélni kell.

Azért nehéz az elmének ezekről a kijelentésekről beszélni, mert ezek nem az ő szüleményei. ÉS az EGO az elme csak azt tudja elfogadni, ami belőle vagy egy másik elméből származik!

És most a lélek napok óta zajosan próbálja közölni velem, hogy ne várjak tovább, mert erről nem a szavazás előtt 2 nappal kell beszélni, hanem most, amikor még van idő arra, hogy ez valakiben is megfoganjon.

A gépezet példázata

Tegyük fel, hogy építettem egy gépezetet, ami több alkatrészből áll. És az egyes alkatrészeket karban kell tartani. Minden 4 évben ellenőrizni kell őket, és azokat a csavarokat, amik elkoptak, ki kell cserélni.

Amikor ilyen barkácsolást, szerelést, fúrást, faragást végzek a valóságban, a kisebbik kislányom szokott nekem segíteni ebben. A szavazás olyan, mint amikor én azt mondom a kislányomnak, hogy légy szíves adj nekem ide egy új csavart a csavaros dobozból, mert a régi elkopott, ki kell cserélni, már nem alkalmas tovább a feladata ellátására. Ekkor a kislányom belenyúl a csavaros dobozba, és szimpátia alapján kiválaszt egy csavart, és ide adja nekem. Én fogom ezt a választott csavart, és beleteszem a szerkezetbe, és a gépezet megy tovább!

Kérdezem tőled kedves olvasó: Van-e jelentősége a gépezet szempontjából annak, hogy a kislányom melyik csavart választotta?! Ebbe a dobozba benne van jobb oldali, baloldali, ilyen pártbeli, meg olyan pártbeli. A csavarok egymásközt versenghetnek a dobozba, hogy melyik kerüljön feljebb, mert a választó, (a példázatban a kislányom), azokból a csavarokból választ majd, amelyek legfelül vannak. És szimpátia alapján kiválaszt egyet. Vagy mert az volt hozzá a legközelebb, vagy mert a feje épp felfele állt, vagy mert épp vízszintesen helyezkedett el. Tökéletesen mind1 a gépezet szempontjából, hogy értsd, a rendszer szempontjából, hogy melyik csavar kerül a gépezetbe.

Amikor meg ugyan azt választják vissza, olyan, mint amikor megnézzük a 4 éves kötelező szervizen, hogy az a csavar elkopott-e. Azaz megmérettetik a csavarok közt! És ha még nem kopott el, visszatesszük a helyére, mert úgy döntünk, hogy még egy újabb 4 évet mehet a gépezet azzal a csavarral!

A lényeg, hogy a gépezetbe az adott helyen egy csavarnak ott kell lennie, ahhoz, hogy működjön. különben szét esik a gépezet!

És mindenkinek, akinek fontos ez a gépezet, aki azt hiszi, hogy ez a gépezet az, amitől élete van, érdeke, hogy mindig legyenek helyükön a csavarok. Így mindig választani fog egy csavart!

Viszont ez hazugság, mert nekünk nem ettől a gépezettől van életünk, hanem Isten, a teremtő akaratából.


Így valójában két dolog közül választhatunk! A gépezet, azaz a rendszer felettünk való uralma, illetve a teremtő felettünk való gondviselése között

Mert mindegy, hogy melyik csavart választjuk a dobozból. Azt, amelyik a doboz bal oldalán fekszik, vagy azt, amelyik a doboz jobb oldalán. Mert mind két csavar ugyanúgy illeszkedik a gépezetbe. És mind a két csavar ugyan annak a gépezetnek alkatrésze, ugyan azt a gépezetet, ugyan azt a rendszert működteti tovább!

A fenti példázat is jól mutatja, hogy nincs alternatíva! Mert csak két út van! A széles út, amelyen sokan vannak és a kárhozatra visz. És a keskeny út, amely az életre visz, ám kevesen vannak rajta!

A te döntésed, hogy melyiket választod! A gondot, vagy a gondviselést!