Sok embertársunk, útitársunk mond igazat, és próbál beszélni Krisztus igazsága, és a Szentlélektől kapott megértései alapján! Akkor mégis:


Miért fordulj minél előbb Istenhez?! Ahelyett, hogy embertársaid véleményét hallgasd!

Azért, mert habár sok embertől kaphatsz igaz szót, mégis, az ember nem tud Isten tökéletességből szólni, Csakis önmaga tökéletlenségéből! Mi emberek egy belül piszkos edény vagyunk, és hiába töltenek belénk a tiszta forrásból, mert az, aki tőlünk kapja a forrásnak vizét, már csak a bensőnk által bekoszolt vizet ihatja! Így az már nem tökéletes, nem teljesen tiszta, noha a tiszta vizű forrástól származik!

Ezért kell mindannyiunknak mielőbb Istenhez fordulni, hogy ne egy piszkos edényből, hanem a szín tiszta forrásból meríthessünk! Mert megtisztítani, csak a tiszta víz tud! A piszkos nem!

Félre értés ne essék! Ezeket a sorokat teljes mértékben magamból kiindulva írom! Magamon érzem, látom, hogy én mint ember, hiába merítek a tiszta forrásból, aki csupán általam, belőlem kap a forrás vizéből, az nem kaphatja meg a tiszta vizet, mert én már bekoszoltam azt azzal, hogy a bensőmből adom, amivé bennem lett!

És ha nem tudjuk milyen a tiszta forrás, mert soha nem jártunk ott, honnan tudhatjuk, hogy annál az embernél, akire azt mondják, hogy ő nála van a tiszta víz, tényleg az van-e?!

És a hitet összekeverve a hiszékenységgel, elmegyünk hozzá, és abból iszunk! És ha túl sokat ittunk már abból, elhisszük, hogy az a tiszta víz, és nem is kívánjuk többé keresni a valódi tiszta forrást! Ezért kicsi az esélye annak, hogy megtalálhassuk!

Onnan tudhatod tehát azt, hogy te még nem találtad meg a tiszta forrást, hogy kéregetned kell a vizet másoktól és szomjúságod sehogyan sem tudod oltani!