Ha egy keresztyén embert megkérdezünk mit ünnepel karácsonykor, akkor azt mondja, hogy Krisztus, a megváltó születését!

Egy keresztyén ember, azt is tudja, hogy Krisztus az út, az igazság és az élet! Egész pontosan az örök élet! A feltámadás!

Kedves Keresztyén testvéreim:


Ha Krisztus az út, az igazság és az élet: Ünnepelhetjük-e hazugsággal az igazság születését?!

Mibennünk meg tud-e születni Krisztus, azaz az igazság, ha Karácsonykor épp a hazugság az, ami megfogan, és tovább fejlődik bennünk?!

Mit jelképeznek, mit mondanak el a karácsonyi díszek valójában! A karácsonyi díszek a fán nem másról, mint a karácsonyra aggatott hazugságokról tesznek tanúbizonyságot, amelyekkel meggyalázzuk az igazságot, azaz Krisztust! Szembesülés helyet becsomagoljuk, szép köntösbe bújtatjuk, és a saját ízlésünkre szabjuk a karácsonyt! Elnyomva az igazságot, megannyi hazugsággal!

Karácsonykor valójában (tudom, hogy ez durván hangzik, és nem mindenkinek megy át) Nem Krisztust, hanem az Antikrisztust ünnepeljük, hisz nem az öröklét jellemzi, hanem az elmúlás, a mi karácsonyunkat!

Az az igazság, hogy amikor nekifogunk a fát díszíteni, és azelőtt, amikor elkezdjük az ajándékokat megvásárolni, (mintha az ajándékot, a pénzt, szeretetre lehetne váltani) Olyan tudattal tesszük ezt, hogy tudjuk, hogy max 2 hét és vége! Amikor a fát díszítjük, tudjuk, hogy az elfog száradni, és le kell bontani, na meg, ha műfenyő is, egész évben nem is maradhat fent, mert egész évben nincs karácsony, meg amúgy sem divat!

Hol van ezekben az igazság?!

Hazudunk akkor is, amikor azt mondjuk gyermekeinknek, hogy az angyal hozza az ajándékot és a fát, vagy ami még nagyobb hazugság, amikor azt mondjuk, hogy a Jézuska hozza az ajándékot! Azt az ajándékot, amit a fenevadtól, a fenevad rendszerétől, rendszeréből vásároltunk!

Kérdezem még egyszer: Lehet-e, szabad-e a Karácsonyt, az igazság születésének ünnepét hazugságra építeni?! Hogyan ünnepelhetjük hazugsággal a Karácsonyt?!

A legszörnyűbb az, amikor egy szülő majdnem elszólja magát a gyermekek előtt egy társaságban. És a többi szülő, felnőtt ráförmed a majdnem elszólóra, megdorgálva őt tettéért.

Az igazság az, hogy abban a karácsonyban, amit ma ünneplünk, az a szülő a bűnös, aki az igazságot képviselve nem tud, és nem is akar hazudni gyermekének! Míg az a megfontolt és igaz Keresztény szülő, aki jól tud hazudni a gyermekének!


Kapcsolódó cikk: Karácsonyi fények


Powered by RedCircle